Reunió dels regidors i regidores d’Educació i Serveis Socials del Baix Llobregat amb el Consell Comarcal per tal de preparar la nova convocatòria d’ajuts de menjador escolar per al curs 2022-2023. Es preveu que estigui oberta del 2 al 16 de maig.

El conseller d’Acció Social, José Antonio Monteagudo, va informar que el Consell Comarcal ha habilitat un espai web que centralitza informació actualitzada del serveis i recursos disponibles per a les famílies d’Ucraïna refugiades de guerra, i va agrair la col·laboració dels serveis socials en el procés d’ajuts de menjador escolar.

Jordi Gil, conseller d’Educació, va reconèixer el paper dels centres escolars i dels ajuntaments que fan possible que les famílies puguin accedir als ajuts de menjador escolar. Va comunicar que durant el curs 2021-2022 s’han atès un total de 17.859 sol·licituds de menjador i ja s’han atorgat, fins la data, 13.236 ajuts, el que suposa un increment del 10 % respecte al curs anterior. Aproximadament el 13 % dels ajuts atorgats han estat del 100% del cost i la resta del 70%. Entre el 80-85% de les famílies que van sol·licitar un ajut ho van fer de manera telemàtica, mitjançant la web del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La coordinadora de l’Area d’Educació i Cultura, Maria Amor Rodríguez, va informar del procediment de la nova convocatòria i dels circuits previstos per destinar els ajuts a l’alumnat de de segon cicle d’infantil, primària i secundària.

Els regidors i regidores van reivindicar els ajuts de menjador de l’alumnat de secundària més vulnerable d’escoles públiques i la necessitat d’ajuts de menjador a l’ensenyament de 0 a 3 anys.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Fundesplai

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here