Aquest dimarts, 29 de març, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va organitzar a l’Auditori del Palau Falguera un acte obert a la ciutadania per presentar Rambla Major, el projecte que va resultar guanyador en la consulta del soterrament.

L’acte va comptar amb la presència de l’equip redactor Under Project Lab SCP. Durant la sessió també es va exposar l’estat de les obres del soterrament, compromís que l’Ajuntament assumeix regularment per mantenir informada la ciutadania. Van intervenir el cap de l’Oficina municipal del soterrament, que va detallar que ja ha començat a construir-se l’estació provisional i va anunciar que ADIF instal·larà una caseta d’informació sobre les obres, i el tinent d’alcalde Oriol Bossa que va posar en valor el procés de consulta ciutadana. L’alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz va destacar que les lluites veïnals pel soterrament permetran que Sant Feliu sigui una ciutat més cohesionada; també va explicar que l’Ajuntament s’està reunint amb col·lectius diversos per tal d’anar fent un seguiment de les obres i va assenyalar que l’èxit del procés de consulta i de l’operació urbanística seran decisius pel futur de la ciutat .

Els arquitectes Anna Gutiérrez i Álvaro Cuéllar, autors de la proposta, van realitzar una detallada explicació, acompanyada de material visual, sobre el projecte anomenat Rambla Major que, segons van afirmar, permetrà convertir la barrera que suposava el tren en una frontissa que cohesionarà la ciutat. Van detallar els aspectes socials i els relatius a la sostenibilitat, la mobilitat, i la memòria i el patrimoni. Un dels temes que van explicar fou el de la integració de vianants, tramvia i bicicleta, pacificant el trànsit de vehicles. El nombrós públic present va poder formular preguntes sobre diversos temes.

Una proposta avançada i sostenible

Rambla Major es va convertir en la proposta guanyadora després que ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu la votessin el passat mes de novembre en la consulta del soterrament. Va obtenir 2.790 vots, que representen el 44’29 % sobre el total de 6.299 emesos.

Entre les característiques del projecte hi ha la creació d’un gran eix vertebrador que connecta els diferents espais existents i de nova creació al llarg del seu traçat. Els nous espais públics que es generaran, com places i jardins, seran de caràcter molt divers, amb una proposta espaial atractiva i una gran oferta de zones aptes per a diferents activitats. També proposa un model de mobilitat que s’adapta als carrers existents, prioritzant els passejos per a vianants, integrant la xarxa de transport públic i generant vials pacificats.

Under Porject Lab SCP és un equip pluridisciplinari de prestigi internacional que ha treballat per a administracions públiques d’Europa i Amèrica. Ha creat projectes tan destacats com Superescocell a Barcelona, nous espais urbans a la frontera entre Estònia i Letònia o l’Eje Bulnes a Santiago de Xile.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here