El passat dia 19, Sant Josep, es van cremar a la ciutat de València les falles de l’any 2022, després de dos anys en que la pandèmia va condicionar aquesta tradicional festa del País Valencià.  A les 11 de la nit cremava la darrera Falla, la municipal, que portava el títol de “Protegeix allò que estimes” (a la fotografia), en un acte encapçalat  per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aquest any, Gavà reprèn també la tradició després de dos anys d’aturada. La Casa de València, impulsa la celebració de 32a edició de la Festa Fallera entre els dies 1 i 3 d’abril, de divendres a diumenge.

El divendres, dia 1, pel matí, es descarregarà i es farà el muntatge del monument faller. A dos quarts de 9 del vespre tindrà lloc la presentació de la Fallera Major Gavà 2022, a la sala de plens de l’Ajuntament.

El dissabte, 2 d’abril, durant tot el dia, es podrà visitar la Fira Comercial i de productes artesans, a l’avinguda Diagonal. A la plaça de la Pagesia hi haurà una xocolatada, a les 11 del matí, a càrrec de la Fallera Major. A les 7 del vespre, desfilaran els Moros i Cristians, la Companyia General Foc de Gavà i una banda valenciana de música. En acabar, a la plaça Jaume Balmes, tindrà lloc la gran mascletà nocturna.

Finalment, el diumenge dia 3, l’Església de Sant Pere, acollirà la Missa en honor de la Mare de Déu dels Desemparats. Després, espectacles d’associacions locals i paella popular oferta pel Gremi de Restauradors de Gavà, al preu de 12 euros, a la plaça Balmes.

Finalment, a dos quarts 10, punt i final a la festa, amb la gran mascletà i la tradicional cremà de la Falla, també a la plaça Jaume Balmes.

La Casa de València de Gavà fou fundada l’any 1981 per un grup de joves valencians. Disposa de seu social i organitza diferents activitats culturals i esportives, a més de les festes falleres. Té el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Font: Gavà Info

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here