Amb motiu de la Pasqua 2022, que es una afirmació  d’esperança en el futur, aprofitem per recordar els 30 anys de funcionament i creació del nostre grup de Justícia i Pau, aquí, al nostre poble de Sant Just, i que tants treballs, conferències i  comunicacions ha fet. Dissortadament aquesta commemoració coincideix amb dues guerres a Europa (a part de 57 guerres més arreu del món). Dues dins d’Europa i una a la Mediterrània (amb morts diàriament i des de fa anys).

En el cas d’Ucraïna la nostra actuació ha estat de col·laboració amb la Regidoria de Solidaritat del nostre Ajuntament des de el dia 1 de la guerra. I així ho hem fet i continuarem fent amb el que puguem ser útils. A més, remarcar la nostra actuació d’informar als nostres 500 amics i simpatitzants de la urgència d’enviament de recursos dineraris a les ONG que operen directament en els camps d’Ucraïna. Hem fet visites als Bancs de Sant Just per motivar a informar a la gent per fer els donatius, i també a Ràdio Desvern. Cal citar les pregàries que s’estan fent a la Parròquia per part per part de 10 grups parroquials els caps de setmana a les misses.

No se’ns escapa que tenim desafiaments de futur immediat que ens afecten:  el canvi climàtic i els efectes dels augments de la temperatura del planeta amb conseqüències sobre l’alimentació i la salut.  També el tema de les guerres i les seves causes (la fabricació d’armament, entre d’altres), la pobresa en el quart món, la disminució real del poder adquisitiu de la classe mitjana, l’atur juvenil etc. etc. Quedem-nos, però, amb els aspectes positius de la societat , sobre tot, de l’actuació de Justícia i Pau Sant Just Desvern.

Jesús Castro. Justícia i Pau Sant Just Desvern

Fotografia de persones refugiades d’Ucraïna: CCMA

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here