L’Enquesta de Victimització de l’any 2020 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (EVAMB), ha estat elaborada per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), a través de 8.000 entrevistes personals. Els resultats d’un any marcat per les restriccions derivades de la pandèmia, són, com sempre, molt interessants.

L’EVAMB quantifica i analitza la seguretat urbana al territori metropolità, que inclou bona part dels municipis del Baix Llobregat, a través de la victimització i la percepció de la població.

Les dades de l’enquesta mostren una caiguda important del índex de victimitzacio a l’àrea metropolitana durant el 2020, amb una influència evident de la pandèmia i el confinament. L’índex global de victimització va disminuir 7 punts percentuals respecte a l’edició anterior, fet que, encara que sigui per les excepcionals circumstàncies viscudes, desmenteix les veus alarmistes, vinculades a la dreta i l’extrema dreta, sobre la inseguretat a Barcelona i l’entorn metropolità. L’índex baixa del 27’2 % de l’any 2019 al 20’2 %.

L’augment de la seguretat també es va comprovar a nivell dels barris (amb una valoració mitjana de 6’40 punts) i a les ciutats ( amb 5’99 punts), després que la percepció de seguretat hagués disminuït els dos anys anteriors.

Cal destacar també la millora en la valoració dels serveis policials. La població avalua amb un 7’13 punts de mitjana els serveis que presten els Mossos (a la fotografia, seu de la Regió Policial Metropolitana Sud, a Sant Feliu de Llobregat)  i amb 6’82 punts els de les policies locals, puntuacions que milloren les dels dos anys anteriors i que poden suposar un reconeixement a les seves actuacions durant la pandèmia i l’estat d’alarma. En tos cas, també desmenteixen les opinions que acostumen a criticar les seves actuacions.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here