Els Comuns han volgut commemorar el 91è aniversari de la proclamació de la Segona República reivindicant el paper de l’educació i de les dones en aquell període històric. I ho van fer al barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat, el passat dissabte, dia 9 d’abril.

L’acte (a la fotografia) va ser organitzat per En Comú Movem Cornellà, i van participar-hi Joan Mena, diputat al Congrés per En Comú Podem, Sergio Gómez, regidor de Memòria Històrica a Cornellà, i Carmen Romero, exregidora a l’Ajuntament  i activista per la memòria històrica. L’acte va estar presentat i conduit per la politòloga Berta Pallarés.

El diputat Joan Mena va presentar el seu llibre en defensa de la immersió lingüística “No parlaràs mai un bon català” (Eumo Editorial, 2022), del que EllBaix.cat ja es va fer ressò arran de la seva presentació a Sant Vicenç dels Horts. Mena va defensar “el paper de l’educació pública per reforçar la cohesió social en barris com el de Sant Ildefons, especialment ara que augmenten els discursos excloents que busquen escampar l’odi i la discriminació entre els barris populars”.

Carmen Romero, expresidenta de l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, va destacar el paper de diferents dones durant la Segona República, especialment el de l’única ministra dona durant aquell període, Frederica Montseny, i el de les primeres regidores dones del Baix Llobregat, especialment del PSUC, que van servir d’inspiració per a les generacions posteriors.

Sergio Gómez, regidor dels Comuns a Cornellà, va esmentar el paper de Vicenta Agustín, primera dona regidora a l’Ajuntament de la ciutat. Gómez va anunciar que les noves dues biblioteques del municipi, al barris d’Almeda i Fontsanta-Fatjó portaran els noms de Teresa Pàmies i Clara Campoamor.

Font: En Comú Movem Cornellà

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here