Falta una mica més d’un any per a les eleccions municipals del 2023. I els partits ja  comencen a proclamar els seus caps  de llista en diversos municipis. ERC ha donat a conèixer els seus a Viladecans i Martorell.

Bàrbara Lligadas (a la fotografia) serà la candidata que encapçalarà la llista d’ERC a Viladecans. Va ser reescollida per l’assemblea local el passat mes de gener, amb un 87 % dels vots, i va realitzar la seva presentació pública el passat dijous, dia 7 d’abril, a la Sala Atrium, davant un centenar de persones.  Va estar acompanyada pel dirigent d’ERC, Raül Romeva. La cap de ll¡sta d’ERC va recordar que a l’Ajuntament de Viladecans “encara plana un cas de corrupció sota secret de sumari, el cas Inipro”, i va acusar al govern municipal de “continuar alimentant la bombolla immmobiliària”. Lligadas és portaveu del grup ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona.

A Viladecans, l’alcalde és el socialista Carles Ruíz, que, amb 13 regidors, va obtenir majoria absoluta el 2019. ERC, amb 5 regidors, és la segona força política al consistori i es troba a l’oposició.

A Martorell serà Soulimane Messaoudi el cap de llista a les municipals de 2023. Fins ara ha estat el número 2 d’ERC a Martorell, on el seu partit està clarament confrontat amb el seu soci de govern a la Generalitat, Junts, encapçalat per l’alcalde postconvergent Xavier Fonollosa. De fet, Messaoudi afirma que Junts “no ens enganyen, continuen sent la dreta catalana”.

Messaoudi porta 18 anys treballant i vivint a Martorell. Està afiliat al sindicat CCOO i és activista de la PAH. Va ser escollit per l’assemblea local per 15 vots a favor i una abstenció.  És molt crític amb el fet que Martorell encapçali les xifres d’atur al Baix Llobregat.

A Martorell, l’any 2019, Junts va obtenir 12 regidors, fet que li va atorgar la majoria absoluta. ERC va aconseguir 2 regidors.

Font: ERC

Fotografia: El Periódico

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here