L’entitat SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’ha adreçat al Govern de la Generalitat, a través de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme, per demanar que la moratòria urbanística prevista en el PDU de revisió del sòls no sostenibles del litoral català, de Malgrat de Mar a Alcanar, inclogui també els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Pel que fa al Baix Llobregat, la plataforma demana que afecti a Castelldefels (a la fotografia), Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat.

El PDU preveu la revisió del planejament de 41 municipis de la costa de Catalunya, però cap dels de l’Àrea Metropolitana, com si els municipis metropolitans, afirma SOS Baix Llobregat, “no fossin els més amenaçats de tot el litoral per plans urbanístics agressius”. Aquesta exclusió és conseqüència del repartiment de competències entre la Generalitat i l’AMB , però no té sentit, recorden, “que siguin precisament aquests municipis els que quedin exclosos del PDU, que preveu millores derivades, entre d’altres factors, del progrés normatiu dels darrers anys en matèria de protecció territorial, sostenibilitat o riscos naturals”.

Els representants de la plataforma, que agrupa una seixantena d’entitats i col·lectius, s’han reunit aquesta setmana amb el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, a qui han lliurat un document  amb les seves propostes.

Font: SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here