L’entitat Segle Nou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cervelló,  commemora amb diversos actes els cent anys de la reconstrucció de l’Església de Santa Maria de Cervelló.

Les activitats començaran a finals d’aquest mes d’abril, el dissabte dia 30, amb la conferencia “Puig i Cadafalch i els seus deixebles en la conservació i restauració de Santa Maria de Cervelló”, impartida per Raquel Cuesta, doctora en Història de l’Art. Tindrà lloc a la mateixa església.

Tot seguit, la Coral Cor de Ponent posarà la nota musical amb el concert Spiritual Suite, amb la soprano Alícia Martínez Bonfill i la pianista Irene Aisemberg, sota la direcció de Pablo Acosta.

L’Església romànica de Santa Maria de Cervelló està documentada al segle X i va ser l’antiga parròquia de Cervelló fins el segle XX. Es va construir possiblement sobre la base d’una capella del segle IX. L’any 1922 es va iniciar la seva reconstrucció de les mans de l’equip de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch.

Els actes es fan sota el lema “100 anys. 1922-2022. Reconstruint Santa Maria de Cervelló. De Puig i Cadafalch a Segle Nou”.

Segle Nou va néixer a Cervelló l’any 1991 a partir d’un grup heterogeni de persones amb el denominador comú de l’amor per la cultura i el propòsit d’enaltir-la, però també amb la preocupació pel menystingut patrimoni cervellonenc. L’any 1992 la Generalitat va aprovar la legalització de l’associació amb la denominació “ Segle Nou, Grup d’Estudis i Protecció del Patrimoni Cultural”. Un dels principal objectius de l’entitat va ser la custòdia i conservació de Santa Maria, cosa que actualment fa en virtut d’un conveni subscrit amb el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Segle Nou edita des de l’any 2011 la revista Sauló, referent cultural de Cervelló.

Font: Ajuntament de Cervelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here