Una empresa de Sant Andreu de la Barca invertirà 10’1 milions d’euros en la construcció d’una planta de producció de carregadors per a cotxes elèctrics als Estats Units d’Amèrica.  Es tracta de Wallbox, propietat d’una de les cent persones més riques de l’Estat espanyol, Enric Asunción.

Wallbox disposarà així d’una quarta fàbrica, tot i que aquesta serà la primera d’aquestes característiques als Estats Units. Es preveu que les obres finalitzin durant la tardor d’aquest any 2022.

La planta tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats i capacitat per fabricar més de 250.000 unitats, fet que, segons l’empresa, ha de permetre consolidar la seva estratègia d’expansió per l’Amèrica del Nord durant els propers 10 anys. La nova fàbrica suposarà la creació de prop de 250 llocs de treball directes fins el 2030.

Wallbox, a més de les instal·lacions de Sant Andreu de la Barca, en té unes altres a la Zona Franca de Barcelona i està també implantada a la Xina.

El santandreuenc Enric Asunción, president i cofundador de Wallbox, ocupava la posició 83 entre les 100 persones més riques de l’Estat espanyol l’any 2021, segons la llista Forbes. Acumula una fortuna de 325 milions d’euros. Wallbox desenvolupa i fabrica carregadors de vehicles elèctrics per a particulars i empreses des de l’any 2015. El passat mes d’octubre va començar a cotitzar a la borsa de Nova York (a la fotografia), amb el símbol WBX, gràcies a l’acord amb Kensington Capital Acquisition, amb una taxació inicial de 1.500 milions d’euros.

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here