La Diada de Sant Jordi és l’epicentre de la XIX Setmana per la Llengua que es celebrarà a Sant Feliu de Llobregat, organitzada per l’Ajuntament de la ciutat.

La Setmana arrencarà aquest dijous, dia 21 d’abril, a les 7 de la tarda, amb la presentació del llibre “La corba de Venus” d’Eva Moreno, a la Biblioteca Montserrat Roig. L’endemà, divendres per la tarda, la Sala Ibèria, viurà el tradicional lliurament de Premis Sant Jordi i la Festa del Voluntariat per la llengua. A les 7, a la Biblioteca, tindrà lloc un recital d’Ismael Dueñas i Abril: “Lo cant dels mesos”.

El dissabte, 23 d’abril, a la 1 del migdia es celebrarà l’acte institucional de la XIX Setmana per la Llengua i la Diada de Sant Jordi al Palau Falguera. També es presentarà el cartell de la Fira d’enguany i el regal institucional. Durat tota la Diada, la Plaça de la Vila s’omplirà de parades de roses, llibres i artesania, recuperant una jornada cultural que havia quedat afectada durant dos anys a causa de la pandèmia. Recitals de poesia, sardanes, tallers, tertúlies literàries, la representació de la llegenda de Sant Jordi i el repic de campanes ompliran tota la jornada.

El diumenge dia 24, serè el torn de l’espectacle “L’Y, l’ànsia de volar” de la companyia Tidor Llach, organitzat per la Xarxa Sant Feliu.

Jordi Amat amb Gabriel Ferrater

El dimarts de l’altra setmana, 26 d’abril, arriben tres plats forts: pel matí, “Lectures en veu alta”, a la Biblioteca, i a les 7, la presentació del vídeo sobre un reconegut escriptor santfeliuenc “Agustí Vilar, el meu poble”, dirigit per J. Nicolau i C. Domingo.

I a les 7 de la tarda, al Centre Cívic Les Tovalloles, el filòleg i escriptor Jordi Amat presentarà el seu darrer llibre “Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater” (2022). Ferrater (1922-1972) va ser poeta, revolucionari, lector excel·lent, professor atípic i baula clau per a la reincorporació del sistema literari català a la modernitat. En tota la postguerra hi ha poques figures tan brillants i decisives com Gabriel Ferrater, de qui ens parlarà Amat. Jordi Amat és un prestigiós autor, que ha publicat biografies de gran repercussió : “Els laberints de la llibertat. Vida de Ramon Trias Fargas” (2009), “Com una pàtria. Vida de Josep Benet” ( 2017) i “El fill del xofer” ( 2020). Amat també acaba de publicar amb altres autors un llibre sobre l’intel·lectual i militant del PSUC, Xavier Folch, titulat “Xavier Folch, editor i polític”(2022).

I encara més: el dijous 28 d’abril, la Sala Els Pagesos, punt de referència de la cultura de la ciutat, acollirà el recital “”Parlen les dones” de la poetessa Aina Torres, premi de Poesia Martí Dot 2013, i el violoncel·lista Edgar Casellas. La Setmana acabarà el divendres 29, a l’espai Clysa, on Lenguas Muertas oferirà l’espectacle “Ferrater: les dones i els dies”.

Cinebaix oferirà aquests dies la programació de diverses pel·lícules en català. Hi haurà també dues exposicions: “Quan parles fas màgia”, al Centre Cívic Les tovalloles, i “A l’abril, cada paraula en val mil”, amb frases fetes que lluiran els aparadors del comerços del barri de Can Calders. I fins el 30 d’abril es pot participar en el concurs de microrelats en català a Twitter, enviant una piulada mencionant el compte @concurs_sj_sf.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here