L’organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) ha atorgat el reconeixement Tree Cities of the World a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pel seu compromís amb la gestió i la cura dels boscos urbans, una bona part dels quals es troben en municipis del Baix Llobregat.

Aquest guardó, que l’AMB rep per segona vegada, coincideix, tal com ja va informar elBaix.cat el passat mes de març,  amb el nomenament com a Ciutat Europea del Bosc 2022, atorgat per l’European Forest Institute (EFI), que avala la gestió d’espais naturals basada en la conservació, protecció i participació activa de la ciutadania.

Tree Cities of the World és un programa fundat per la FAO i per Arbor Day Foundation, l’organització sense ànim de lucre més gran del món dedicada a plantar arbres. El programa compta amb el suport de socis col·laboradors en diferents països que tenen contacte directe amb administracions locals.  Aspira a crear més espais verds a les ciutats i metròpolis, a través del reconeixement  als governs locals en la gestió dels seus boscos urbans. A l’Estat espanyol, aquesta tasca la desplega l’Associació Arbocity.

Dan Lambe, director executiu d’Arbor Day Foundation, i Ana Macias, presidenta de l’Associació Arbocity, han felicitat l’AMB pel guardó i la tasca realitzada.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here