Els dies 22 i 23 d’abril, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Plataforma Editorial duran a terme una acció de bookcrossing a les estacions de tren. El bookcrossing consisteix en deixar llibres en llocs públics per tal que qui els trobi els pugui recollir, llegir-los i retornar-los en un lloc per a què alguna altra persona els pugui també aprofitar.

Plataforma Editorial deixarà a les instal·lacions de FGC prop de 500 llibres de diferents gèneres literaris (novel·la, assaig, literatura juvenil, etc.) al llarg de tot el dia en diferents estacions. Entre totes les estacions que viuran l’experiència n`hi ha algunes de la comarca: Avinguda Carrilet, Sant Boi de Llobregat i Martorell Enllaç.

FGC impulsa també diverses commemoracions literàries en motiu de Sant Jordi: coincidint amb el centenari del naixement de dos grans escriptors en llengua catalana, Gabriel Ferrater i Joan Fuster, es batejaran dos trens amb els seus noms.

També es batejarà un altre tren amb el nom de la filòloga Aina Moll, qui dona nom al projecte AINA de la Generalitat de Catalunya, basat en tecnologies de dades i intel·ligència artificial per fer possible que les màquines entenguin i parlin el català i garantir així la presència de la llengua en l’àmbit digital.

En els últims anys FGC ja ha batejat amb noms d’escriptores i escriptors diversos vehicles: Teresa Juvé, Felícia Fuster, Joan Triadú, Josep Maria Espinàs, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig, són alguns dels noms escollits.

Ferrocarrils i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen un sorteig entre totes les persones usuàries que enviïn fotografies dels diferents trens batejats amb noms d’escriptors i escriptores.

D’altra banda, FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès organitzen una nova edició del concurs literari “Tuitrelats. Un viatge d’històries”.

Font: FGC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here