Port Ginesta, pertany al municipi de Sitges. Però la seva ubicació, a tocar de les platges de Castelldefels, fa que la seva influència arribi al litoral del Baix Llobregat.

Port Ginesta S.A, companyia concessionària del port durant els propers 12 anys, ha anunciat una inversió de 10 milions d’euros en un pla de millora de la infraestructura. Aquestes millores, quan acabi la concessió, revertiran a la Generalitat de Catalunya.

La inversió té tres objectius: millorar la competitivitat de la infraestructura  contribuint a generar riquesa a l’entorn, que, més enllà dels límits de termes municipals, haurà d’afectar al Baix Llobregat; seguir avançant cap els Objectius de Desenvolupament  Sostenible; i consolidar Port Ginesta com a port de referència en l’Europa mediterrània. S’actuarà en camps com l’eficiència energètica i la gestió de recursos i la reducció d’emissions de CO2. Es renovarà el parc mòbil del port substituint la majoria dels actuals vehicles per models elèctrics. El pla de reformes es realitzarà durant els propers anys, posant èmfasi en els dos propers exercicis per tal d’accelerar l’impacte sostenible de les inversions.

Port Ginesta és actualment el port esportiu més gran de l’Estat espanyol. Disposa de 1.400 amarraments  i 120 locals comercials i industrials nàutics i 80 habitatges. Genera 1.500 llocs de feina, 500 de directes i 1.000 d’indirectes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here