Important assemblea local d’En Comú Podem de Sant Feliu de Llobregat, aquest dimecres, dia 20 d’abril. Lídia Muñoz, alcaldessa de la localitat des del 2019 ha estat escollida per unanimitat cap de llista per a la eleccions municipals de l’any 2023.

L’assemblea va ratificar el nomenament sense necessitat d’eleccions primàries ja que durant el període de presentació de candidatures del passat mes de març, Muñoz va ser la única candidata que va concòrrer, va elaborar un projecte d’intencions i va adjuntar els avals necessaris. Aquest fet, segons el reglament d’elecció de cap de llista, feia innecessària la convocatòria d’eleccions primàries i deixava en mans de l’assemblea local la decisió. L’acte de presentació pública de la candidata tindrà lloc el proper mes de maig.

Lídia Muñoz Cáceres, nascuda a la capital del Baix Llobregat l’any 1981, és llicenciada en Ciències Polítiques i va accedir a l’alcaldia l’any 2019 (a la fotografia), després d’encapçalar la llista dels Comuns en substitució del fins llavors alcalde d’ICV Jordi Sanjosé. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona presideix la important empresa d’habitatge públic, Habitatge Metròpolis de Barcelona. També és presidenta de la Mesa Nacional de Catalunya en Comú. Muñoz governa Sant Feliu en virtut d’un pacte amb ERC que preveu que aquest partit assumeixi l’alcaldia a partir del proper mes de juny. Després de la decisió d’aquest dimarts afrontarà el canvi d’alcaldia havent estat ja designada novament com a cap de llista per la seva formació política. Lídia Muñoz ha encapçalat l’Ajuntament en el moment històric en que el municipi ha aconseguit, desprès de molts anys de lluita, que hagin començat les obres del soterrament de les vies de RENFE.

Guillermo Chirino, incorporació destacada als Comuns

L’assemblea també va servir per donar la benvinguda a un nou militant destacat. El jove Guillermo Chirino va participar per primera vegada a l’assemblea local després d’haver anunciat, a  través de les xarxes, la seva decisió d’incorporar-se al projecte dels Comuns, posant en valor la tasca realitzada a Sant Feliu per aconseguir el soterrament de les vies de RENFE, al Parlament de Catalunya facilitant l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat d’aquest any i al Govern Central impulsant la reforma laboral. Chirino va voler explicitar el seu suport a Lídia Muñoz votant la seva candidatura i l’alcaldessa va destacar i agrair la seva incorporació als Comuns.

Chirino, destacat  membre  del moviment associatiu i ecologista, ha estat president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), a proposta de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), i portaveu de Fridays For Future, el moviment iniciat l’any 2018 per l’activista pel medi ambient, Greta Thunberg. És coautor, amb Koro López de Uralde, del pròleg del llibre “!Ahora! El desafío más grande de la historia de la humanidad” (Editorial Espasa, 2019), del prestigiós astrofísic i filòsof francés Aurélien Barrau.

Font: Sant Feliu En Comú Podem

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here