L’Auditori de Cornellà de Llobregat va acollir aquest passat dimecres, 20 d’abril, la celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Centenars de mossos d’esquadra i membres d’altres cossos policials, com Policies Locals de diversos municipis de la comarca, i de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, van participar en l’esdeveniment que va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Antonio Balmón.

Els assistents van poder visitar una exposició sobre la història dels Mossos d’Esquadra, amb materials recopilats pel Servei Històric del Cos. Per part dels  Mossos d’esquadra hi eren presents diversos comandaments com l’intendent subcap de la Regió Metropolitana Sud, Ignasi Teixidó, el comissari subcap de la CSUCOT, Lluís Rossell, i el comissari cap de la Regió, Miquel Esquius. Esquius, antic Cap del Cos, va substituir, tal com va informar elBaix.cat,  el comissari Eduard Sallent, al front de la Regió Policial, quan aquest va ser nomenat número 2 de l’estructura de comandament del Cos acordada per l’actual conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Durant l’acte es van lliurar 25 condecoracions, 369 felicitacions públiques individuals, 37 felicitacions  públiques col.lectives i 11 reconeixements (a la fotografia). Entre les entitats guardonades per la seva col·laboració amb els Mossos hi havia la Cooperativa Agrària de Gavà o el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

El comissari Esquius va destacar en el seu parlament algunes dades rellevants del darrer any a la Regió Policial, que disposa en aquests moments de 2.400 agents. Durant aquest període s’han produït 6.800 detencions i s’ha  resolt el 30 % dels casos coneguts (el 100 % dels 8 homicidis consumats). Els agents han actuat en 3.652 accidents de trànsit amb ferits, que han comportat 19 víctimes mortals.

La Regió Policial Metropolitana Sud, amb seu a Sant Feliu de Llobregat, dona servei a les comarques del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf i al municipi de L’Hospitalet.

Font: Mossos d’Esquadra

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here