Gavà celebra, tot com ja ha informat elBaix.cat, la 67a edició de la Fira d’Espàrrecs els dies 30 d’abril i 1 de maig. Però, emmarcat en aquesta celebració, el vessant gastronòmic tindrà un fort protagonisme: el GastroGavà a la Carta, que serà present durant tot el Temps d’Espàrrecs, des d’aquest divendres 22 d’abril fins el 8 de maig.

La vintena de restaurants participants ofereixen l’opció de provar els platillos i menús directament als seus establiments. Se li suma a més el retorn del tradicional espai gastronòmic ubicat al recinte firal de la plaça Jaume Balmes, on degustar les tapes més originals amb l’Espàrrec blanc com a protagonista. Aquest any amb la implicació de Tasta’mm, restaurant certificat per l’Associació de Celíacs de Catalunya. La mostra de vins arriba a la tercera edició: els cellers més importants der la ciutat oferiran tastos de vins de la terra.

La darrera de les novetats serà l’elecció de la millor tapa gastronòmica del GastroGavà.

L’Espàrrec Blanc de Gavà és un producte únic. Hi ha productes tan arrelats a la terra que acaben representant tot un territori: La varietat d’Espàrrec Blanc de Gavà n’és un exemple. El Baix Llobregat és l’única comarca de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita, arenós  i poc compacte, i del clima, calorós durant els mesos de collita.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here