El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va acordar aquest divendres per unanimitat de tots els grups municipals atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a l’esportista de Sant Boi de Llobregat, Pau Gasol, ja retirat de les competicions (a la fotografia). Se li ha atorgat per ser el jugador català de bàsquet  més reconegut i amb la millor trajectòria esportiva de la història. També perquè a banda del seus mèrits i èxits esportius, Gasol ha mostrat un gran compromís social i un comportament exemplar, dins i fora de les pistes esportives.

El regidor de Barcelona en Comú, Jordi Martí, va destacar, a més dels seus èxits esportius, la intensa activitat social i humanitària de Gasol fora de les pistes. La representant de Junts per Catalunya, Francina Vila, va afirmar que no creia que hi hagi un esportista català que generi més consens per rebre la medalla. ERC va lloar la trajectòria de Gasol, però va demanar que aquest reconeixement es doni també a altres jugadors de bàsquet.

Pau Gasol va jugar 18 temporades a la NBA on va ser dues vegades campió. Com jugador del FC Barcelona va guanyar tres lligues ACB i dues copes del Rei. També com a jugador de la selecció espanyola va assolit importants fites esportives, com el Mundial de bàsquet de 2006 o tres medalles als Jocs Olímpics.

Actualment, Pau Gasol i el seu germà Marc impulsen la Gasol Foundation, entitat que promou la salut i els hàbits saludables, especialment per prevenir i combatre l’obesitat infantil.

Gasol ha rebut diverses distincions, com el Premi Princep d’Astúries dels Esports 2006.

Font: Ajuntament de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here