El Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts d’aquet mes d’abril ha aprovat aquesta setmana una moció que demana la reducció del preu de l’energia per a les persones usuàries i la rebaixa del preu de  la targeta de transport T-Usual a la meitat durant tres mesos. La va presentar En Comú Podem, en línia amb la petició que l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau va realitzar fa unes setmanes i sobre la que l’Autoritat del Transport Metropolità s’ha de pronunciar.

El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Gil, va exposar davant el plenari els motius de la proposta afirmant que “ Demanem que els beneficis multimilionaris dels oligopolis energètics siguin menys multimilionaris , i que una part d’aquests beneficis es recaptin per part de l’Estat i la Generalitat per poder garantir l’escut social”. Segons un comunicat de Sant Vicenç- En Comú Podem, la moció vol ser una resposta “a la crisi energètica que s’està vivint a tota Europa arrel de la invasió  d’Ucraïna per part de les tropes russes, un conflicte que ha comportat greus conseqüències  econòmiques que estan pagant els de sempre, els ciutadans i ciutadanes”. Per aquest motiu els comuns consideren “imprescindible aquesta rebaixa de la T-Usual, la targeta més utilitzada pels usuaris del transport públic”.

Va votar a favor de la moció, a més dels Comuns, el govern municipal, encapçalat per l’alcalde socialista Miguel Comino, mentre que Junts x SVH ( ERC) i Ciutadans s’hi van abstenir. El grup d’ERC va considerar que la mesura no és “realista” i va recordar que el Govern de la Generalitat hauria de  “posar 50 milions d’euros”.

Sant Vicenç reivindica la Segona República

El Ple també va provar una moció en motiu de la celebració, el 14 d’abril, del 91è aniversari de la proclamació de la Segona República. La moció va rebre el suport dels grups proposants: En Comú Podem, PSC i Junts X SVH (ERC). En contra va votar-hi Ciutadans, mentre que la regidora no adscrita s’hi va abstenir.

Fonts: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i Sant Vicenç En Comú Podem

Fotografia: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here