El Ple ordinari de l’Ajuntament de Begues celebrat el dimarts, 26 d’abril, va aprovar per unanimitat demanar al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya la categoria superior de protecció del patrimoni català per al jaciment prehistòric de la cova de Can Sadurní (a la fotografia).

La justificació de la petició de declaració com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) destaca la importància de la cova com un jaciment prehistòric  “de cabdal importància i pioner en la investigació arqueològica al massís del Garraf”, un jaciment “que s’ha anat excavant ininterrompudament en els últims 44 anys”

La cova ja va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per l’Ajuntament l’any 2009. Va rebre l’any passat una subvenció europea per a la construcció d’un centre de visitants i per a l’adequació dels accessos al jaciment, tal com ja va informar elBaix.cat. És l’element central del Parc Prehistòric impulsat per Begues a l’entorn del jaciment.

La declaració com a BCIN comporta rebre la categoria superior de protecció legal dels bens mes rellevants del patrimoni cultural català, tant mobles com immobles, i és atorgada per la Generalitat.

Font: Ajuntament de Begues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here