Avui és Primer de Maig. Molts veïns i veïnes del Baix Llobregat es desplacen a Barcelona per assistir a la manifestació que comença a dos quarts de 12 a la Plaça Urquinaona.

Els sindicats majoritaris del país, CCOO i UGT han publicat un manifest conjunt que porta per títol “La solució. Apujar salaris. Contenir preus. Posar fi a les desigualtats”.

El manifest comença recordant que el 1r de Maig és el Dia Internacional del Treball i que és una data reivindicativa i solidària per excel·lència, amb la qual CCOO i UGT  volen reivindicar un nou ordre mundial més just que situï les persones i el seu benestar davant els interessos econòmics d’un pocs. Els sindicats condemnen la injustificada guerra iniciada per Rússia amb la invasió d’Ucraïna.

CCOO i UGT plantegen que l’ocupació és el principal objectiu. Recorden que la modificació dels elements nuclears de la reforma laboral de 2012 és un dels moments més importants a l’escenari del diàleg social, encara que no l’únic. Reivindiquen la reforma laboral perquè situa canvis molt importants al model laboral apostant pel manteniment i l’estabilitat a l’ocupació davant el model d’inestabilitat laboral anterior que ajustava el mercat de treball mitjançant els acomiadaments i l’abús de la temporalitat.

El manifest també aposta per contenir preus i apujar els salaris. CCOO i UGT plantegen que Catalunya ha de liderar la recuperació social i econòmica, tot recordant que el 23’6 % de la població està en situació de pobresa o exclusió social: 1.993.100 persones.

CCOO i UGT acaben el manifest declarant que “la gent treballadora ho tenim clar, aquesta crisi no l’hem de pagar nosaltres!”

Font: CCOO i UGT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here