El diumenge 8 de maig a les 11 del matí, el Parc Torreblanca, acollirà l’acte d’homenatge a les persones del Baix Llobregat deportades als camps de concentració.

Obriran l’acte el parlaments institucionals de Joan M. Calvo Gascón, president de l’Amical de Mauthausen i altres camps , Genoveva Català Bosch, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, F. Xavier Menéndez i Pablo, director del Programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona, Antoni Font i Renom, director general de Memòria Democràtica de la Generalitat, i Eva Martínez Morales, presidenta del Consell Comarcal.

A continuació tindran lloc diverses actuacions de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya i d’Acròbates Cultura, i la lectura dels noms de les persones deportades als camps de concentració nazis, a càrrec d’Isidoro Teruel, autor de la recerca de deportats del Baix Llobregat, i del periodista de Crític, Sergi Picazo.

La Cloenda anirà a càrrec de Jordi Carbonell, conseller de Medi Ambient i Memòria Democràtica del Consell Comarcal, i es realitzarà l’ofrena floral al peu de l’Olivera, amb un parlament de Carlos Quedada, en nom dels familiars dels deportats. La conducció de l’acte la farà el periodista Sergi Picazo.

L’homenatge està organitzat per la Xarxa Memòria Democràtica del Baix Llobregat, amb la col·laboració del Consell Comarcal, del CECBLL, de la Diputació de Barcelona, de l’Amical de Mauthausen, de la Xarxa Mai Més, del Memorial Democràtic i de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Actes a Sant Boi de Llobregat i Sant Feliu

Sant Boi de Llobregat també participa dels actes de commemoració: el divendres dia 6, als Cinemes Castellet es projecta “L’Holocaust, la deportació i la seva memòria”,  a partir de sis fragments cinematogràfics seleccionats de films comercials, i el dia 7 al Museu de Sant Boi es presenta la “Base de Dades dels deportats de la comarca del Baix Llobregat als camps de concentració”.

Finalment, el dia 25 de maig, al Cinebaix de Sant Feliu, es projectarà el documental “Los olvidados de la Linea Maginot”.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat i CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here