Quan les roses arriben al seu màxim esplendor arriba l’Exposició Nacional de Roses, que enguany farà 64 anys, un esdeveniment consolidat i únic que defineix la cultura roserista de Sant Feliu de Llobregat. De nou el Palau Falguera s’omplirà de colors i olors els dies 6, 7 i 8 de maig.

En un espai de 15.000 metres quadrats, milers de roses estaran distribuïdes en espais repartits entre els jardins del Palau i les estances interiors.

Enguany girarà sobre tres eixos. El primer, centrat en les activitats al Palau Falguera i els seus jardins, on tradicionalment s’organitzen diferents concursos de roses, les exposicions i els muntatges dedicats al món de la rosa, tant al jardí com els diferents espais interiors del Palau.

El segon farà arribar les roses a diferents espais del centre de la ciutat, a façanes d’edificis públics i d’entitats culturals.

El tercer eix serà la trobada anual d’associacions de bonsai de Catalunya que aquest any tindrà lloc a la nostra ciutat en el marc de l’Exposició Nacional de Roses, organitzat per la Coordinadora d’associacions de bonsai i l’entitat Club Bonsai Sant Feliu.

Les roses procediran del Roserar de Dot i Camprubí, del Roserar del Parc de Torreblanca i dels socis i sòcies de l’entitat. Combinaran els seus colors i olors amb diferents espais i petites construccions típiques del Japó, on es convidarà a participar en cerimònies com la del te.

L’Exposició Nacional de Roses està organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i els Amics de les Roses. El projecte, la direcció i la coordinació de l’Exposició són realitzats per la nostra entitat.

Amics de les Roses

Fotografia del roserista Pere Dot (1885-1976) a l’hivernacle del seu viver: Família Dot

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here