El Fòrum Empresarial del Llobregat, que agrupa empreses de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, va organitzar aquest dimecres, 4 de maig, una conferència de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. L’acte va ser presidit per Santiago Ballesté, president d’AEBALL.

Mijoler va destacar el paper central de les empreses en la generació de riquesa i benestar a la seva ciutat i va defensar la necessitat d’aplicar mesures per a protegir la seva activitat. Va posar en valor la reforma laboral que, segons va explicar, “ha disparat la contractació indefinida”, tot i lamentar que la taxa de desocupació a la seva ciutat és encara d’un 10’28 %.

L’alcalde del Prat, membre dels Comuns i conegut per les seves conviccions ecologistes, va remarcar que la innovació i la sostenibilitat són els dos principals paràmetres en els quals invertir per convertir l’actual crisi en una oportunitat. També va apostar per la Formació Professional dual fonamentada en una formació adaptada a la demanda i a les necessitats del territori.

La Vicepresidenta Executiva d’AEBALL/UPMBALL, M. Rosa Fiol, va intentar la missió impossible de convèncer Mijoler de la conveniència de l’ampliació de l’aeroport del Prat, que l’alcalde va considerar innecessària: visions i llenguatges diferents. L’alcalde del Prat va acabar incidint en la seva voluntat que “la nostra ciutat sigui la porta d’entrada (gràcies al port i a l’aeroport) a una metròpoli referent en innovació i sostenibilitat i un teixit productiu resilient”.

Font: Fòrum Empresarial del Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here