El consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) celebrat la setena edició dels Reconeixements Administració Oberta, que volen destacar el paper dels ajuntaments i consells comarcals més actius en la transformació digital durat l’any 2021. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc aquest dimarts, 3 de maig, al Teatre-Auditori de Llinars del Vallès.

Entre els ajuntaments distingits n’hi ha tres del Baix Llobregat: Olesa de Montserrat i Sant Feliu de Llobregat, en la categoria de municipis de 20.001 a 50.000 habitants, i el Prat de Llobregat, en la categoria de més de 50.000 habitants.

El reconeixement s’atorga d’acord amb l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’Administració Oberta de Catalunya, una incitativa única a escala europea que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i l’anàlisi dels webs dels ajuntaments i consells comarcals.

L’IMD permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic i ofereix així a les administracions locals informació valuosa per conèixer la seva situació , els seus punts forts i els àmbits de millora, així com comparar-se amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

El Consorci AOC té la seva gènesi en el Pacte per a la promoció i el desenvolupament de la Societat de la informació a les administracions públiques catalanes, signat al Parlament de Catalunya el 23 de juliol de 2001, entre els presidents de tots els grups parlamentaris, el Govern de la Generalitat de Catalunya i els governs locals representats per Localret.

Tres ajuntaments del Baix Llobregat, el Prat, Sant Feliu i Olesa apareixen, doncs, com a capdavanters en transformació digital a Catalunya.

Font: AOC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here