Aquest any el Pregó de les Roses, que tindrà lloc el divendres a les 6 de la tarda, a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, significa el retorn a la presencialitat després de dos anys sense poder celebrar aquest acte tan arrelat a la ciutat. Però presenta també unes característiques especials: serà presidit com a convidat institucional, per un ministre català, Joan Subirats, que dirigeix la cartera d’Universitats. D’altra banda, el Pregó el farà la coneguda comerciant Loli Viso que, des de fa més de 30 anys, dirigeix la Peixateria Loli, al barri Falguera. La seva elecció vol ser un reconeixement al paper del comerç de proximitat a Sant Feliu i també pot constituir un moment d’agraïment al servei donat a la ciutadania durant els difícils moments de la pandèmia. El darrer pregó, l’any 2019, havia estat pronunciat per l’artista de Sant Feliu, Marta Juvanteny, i en els dos anys anteriors havien estat també dos santfeliuencs, el periodista Esteve Crespo i el cantautor Joan Dausà els protagonistes.

Però això serà només l’inici de les festes que, tal com ja ha informat elBaix.cat, continuaran amb la inauguració de la 64a Exposició Nacional de Roses, al Palau Falguera, i de la Fira, que aquest any guanya nous espais, entre ells, la Plaça del Vuit de Març. La inauguració d’aquestes activitats també anirà a càrrec del Ministre d’Universitats, Joan Subirats, i de l’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz.

Una Fira farcida d’activitats

Entre les actuacions i activitats del cap de setmana es poden destacar el mateix divendres, desfilades de gegants, castellers i la tabalada de colles de percussió, l’actuació de LA FÉTE ( versions dels 80-90) a la Plaça del Vuit de març, i el Sant Feliu Reggae Corner a la Plaça Lluis Companys. També es presentarà el regal institucional d’enguany, escollit per l’Ajuntament, i que ha despertat expectaciò davant la crida a “tastar-lo”.

Dissabte serà el torn de les activitats digitals a la Carpa STEAM School/ SantfeMakers, de la Gimcana de la Rosa, de la presentació del llibre “La Rosa de foc”, del cercavila, de l’actuació dels Combos de l’Escola de Música, del concert de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses, i del XVI Butifarrasound Festival, amb Tager Band, Petroli, Apastafunk, Sr. Wilson, Sybarites i Dj Ceba, a la Plaça Lluis Companys, mentre la rumba d’Arrels de Gràcia, sonarà a la Plaça Vuit de Març. Al Centre Parroquial es celebrarà el XXXVI Festival de Flamenc Ciutat de les Roses.

El diumenge, finalment, serà el torn del XXIII Concurs de puntes de coixí, dels bastoners, i del Gospel als jardins del Palau Falguera, així com de la cantada de caramelles del Cor de l’Ateneu, l’actuació de l’Esbart de l’Agrupació Cultural Folklòrica, de les sardanes i del conte del Bicorn a càrrec dels Diables Rojos. El fi de festa el posarà el castell de focs.

Un punt i a part, en línia amb el pregó, serà el reconeixement institucional al mèrit comercial que es celebrà el diumenge a les 12 del migdia a la Plaça Vuit de Març.

L’alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz, destaca que l’Exposició Nacional de Roses és “l’esdeveniment més importat que vivim aquests dies com a Ciutat de les Roses que som, i que enguany arriba a la 64a edició” i afegeix que ens trobem davant “un nou model de fira, per a un nou Sant Feliu, on el comerç, la cultura i la gastronomia locals se sumaran a totes les activitats a l’entorn del símbol de la nostra ciutat, la rosa, per celebrar i viure la primavera!”

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here