L’organització local de Junts per Catalunya al Prat de Llobregat, Junts pel Prat, ha informat en un comunicat que la setmana passada va celebrar una conferència  de ciutat al Centre Cívic Palmira Domènech. L’objectiu era donar a conèixer les bases del projecte de ciutat que volen presentar a les properes eleccions municipals de l’any 2023.

La conferència va rebre el títol de “El Prat, la porta de Catalunya”, “reivindicant el fet que el municipi és l’entrada de milions de persones cada any a Catalunya, així com també de mercaderies”. El projecte de ciutat fou explicat per Gerard Valverde, portaveu de la formació al Prat.

Va assistir a la reunió l’exconseller de Territori i Sostenibiltat de la Generalitat, Josep Rull, que va subratllar la gran aportació que la ciutat ha fet al país en termes de cessió de territori per a la construcció de les grans infraestructures de Catalunya, com són l’aeroport i el port. Rull va defensar “la necessitat de garantir la preservació dels espais naturals actuals en la seva totalitat”, fet que sembla representar un gir en relació al posicionament favorable a l’ampliació de l’aeroport que Junts per Catalunya ha defensat dins el Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

Tant Rull com Valverde (a la fotografia) van coincidir en “la necessitat de defensar el territori davant qualsevol projecte d’ampliació de l’aeroport que suposi la desaparició de més espais naturals del Delta del Llobregat.

El posicionament de Junts, aliat fins ara del PSC en la defensa de l’ampliació de l’aeroport  del Prat, es produïa un parell de dies després que el president d’AENA, el socialista Maurici Lucena, tornés a defensar el projecte d’ampliació de l’aeroport en un acte de la Confederació Espanyola de Directius Executius, celebrat a Madrid. Lucena va afirmar que continua interessat en tirar endavant el projecte i que és la Generalitat qui ha de decidir si “canvia d’opinió”.

El gran repte de Junts és entrar al consistori del Prat de Llobregat, del que va quedar fora a les darreres eleccions municipals del 2019, en obtenir tan sols el 4’8 % dels vots, una mica per sota del 5% que la llei exigeix per poder accedir al Ple municipal. Una part dels seus vots van anar a parar a ERC, que va aconseguir 3 regidors. El Prat té com alcalde a Lluís Mijoler, dels Comuns, que governa amb un pacte entre la seva formació (11 regidors) i el PSC (7 regidors).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here