Baixa l’atur el mes d’abril

Les dades del mercat de treball al Baix Llobregat indiquen que durant el mes d’abril es va reduir un 27 % el número de persones desocupades en relació al 2021: ara hi ha a la comarca 36.942 persones sense feina. Això suposa un descens de l’atur del 1’1 % en relació al mes de març: 416 persones van trobar feina durant aquest període, segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, amb dades del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat: ara la taxa d’atur al Baix Llobregat es situa en el 9’3%. Martorell ( 11’7%) i Sant Vicenç dels Horts (11’6%) continuen sent els municipis amb la taxa més elevada, i Sant Just Desvern (5’3%) la localitat amb la més baixa. El municipi on s’ha incrementat més l’atur és Sant Esteve Sesrovires amb un 4’5% de pujada, molt per damunt de la resta de localitats. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, experimenta una rebaixa de l’atur d’un 1’5% i es situa en un 8’3 de taxa de desocupació, un punt per sota de la mitjana comarcal. La mitjana d’atur a Catalunya és del 9’8, una mica superior a la del Baix Llobregat.

Espectacular increment dels contractes indefinits

Si alguna dada ressalta en les dades del mercat de treball del mes d’abril és l’espectacular increment dels contractes indefinits. Si algú tenia dubtes sobre eles efectes positius de la reforma laboral, les dades contribueixen a esvair-los. En un comunicat, CCOO del Baix Llobregat destaca que l’augment de l’afiliació i la reducció de la temporalitat confirmen l’impacte positiu de la Reforma Laboral. El sindicat informa que, en relació a la tipologia del contracte, l’evolució respecte  l’any anterior suposa un increment del 220’3 % dels contractes indefinits, 8.705 en xifres absolutes, mentre que els contractes temporals han experimentat una reducció del 31’4 %, 13.001 en xifres absolutes. Els contractes temporals han baixat fins el 65 % del total.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, també ha destacat “l’augment històric de la contractació indefinida”, i ha afegit que el seu municipi es troba davant el major percentatge de contractació indefinida des de l’any 1988, primer any en que es van començar a registrar dades sobre el municipi.

La vicepresidenta del Govern central i ministra de Treball, Yolanda Díaz (a la fotografia), davant aquests xifres, ha demanat als partits que van votar en contra de la Reforma Laboral, “que rectifiquin i reconeguin que la reforma està donant resultats”.

Fonts: Observatori Comarcal del Baix Llobregat, CCOO del Baix Llobregat i Ajuntament del Prat de Llobregat.

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here