El Centre Específic de Recerca de Tecnologia Agroalimentària Agrotech (CER Agrotech-UPC)  de la UPC neix amb l’objectiu d’apropar la recerca, la formació i la transferència tecnològica al sector agroalimentari.

L’agricultura de precisió, la digitalització o la sostenibilitat són alguns del grans eixos en què treballaran més de 40 investigadors i investigadores de la UPC  que en formaran part. La presentació oficial del projecte es farà el 20 de juny, a dos quarts de 5 de la tarda, al Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels.

Aquest nou centre neix en un moment en que el sector es troba en fase de desenvolupament i requereix la incorporació de tecnologies i de processos tecnològics per poder créixer.

Els més de 40 investigadors i investigadores formaran  16 grups de recerca  relacionats amb el sector agroalimentari. El Centre estarà liderat per la professora i investigadora Anna Gras, directora de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona.

Algunes de les línies de recerca estan relacionades amb l’agricultura de precisió, la producció vegetal, la valorització, la digitalització o la sostenibilitat.

Les infraestructures del nou centre estaran distribuïdes pels diferents campus de la Universitat. De la comarca en formaran part l’Agròpolis de Viladecans i el futur DronLab del Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels. Tota una aposta pel sector agroalimentari relacionat amb el Parc Agrari.

Font: UPC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here