L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) intensifica les actuacions de muntatge i instal·lació de mobiliari i equipaments al llarg dels 30 km de platges del litoral metropolità, una bona part pertanyent als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels a la comarca del Baix Llobregat. L’objectiu és aconseguir que estiguin a punt de cara a la temporada d’estiu, que començarà oficialment a principis de juny.

Les tasques i intervencions més rellevants que es portaran a terme i que s’allargaran fins a finals de mes són les següents:

  • Instal·lació de quatre noves àrees d’entrenament físic de les que dues seran a la comarca: a Castelldefels i el Prat de Llobregat.
  • Reubicació a la sorra de mols elements retirats de manera permanent a l’hivern, com pals de bandera, aparcabicicletes, bancs o tancaments de zones dunars.
  • Instal·lació de mòduls: 16 de primers auxilis, 18 de lavabos estàndard i 16 de lavabos adaptats-vestidors.
  • Instal·lació d’abalisaments en zona marítima: 28 km d’abalisament de zones de bany per a la seguretat dels banyistes, 15 canals de sortida d’embarcacions, 18 cordes d’ajuda al bany en punts amb pendents elevats, 15 abalisaments d’espigons i altres elements de senyalització.
  • Buidatge de pous de drenatge.
  • Increment de les freqüències de garbellat.
  • Increment de la intensitat de la neteja manual.
  • Increment de la inspecció, el control i la retirada de residus.

Els temporals tardans de març i abril han obligat a replanificar el calendari d’actuacions. La regressió de la sorra, objecte de preocupació per part dels ajuntaments afectats, i de la que elBaix.cat ha anat informant, ha implicat la pèrdua d’amplada d’algunes platges. Entre les zones afectades hi ha algunes platges del Prat de Llobregat ( part de Can Camins) i de Gavà.

La temporada que s’apropa ha de suposar el retorn a la normalitat en l’ús de les platges després de la pandèmia.

També torna la Zona Blava

Un dels temes de conversa freqüent entre les persones usuàries de les platges de Castelldefels és la incertesa sobre el funcionament de la Zona Blava i la Zona Verda a tota la platja del municipi. L’Ajuntament de Castelldefels informa que des del primer dia de maig i fins el 31 d’aquest mes, ja es paga els divendres, dissabtes i diumenges de 10 del matí a les 8 del vespre. A partir de l’1 de juny i fins el 30 de setembre ( ambdós inclosos) la Zona Blava i la Zona Verda seran de pagament de dilluns a diumenge de 10 del matí a les 8 del vespre. Això sí, la zona verda continua sent gratuïta pels veïns i veïnes de Castelldefels.

Fonts: AMB i Ajuntament de Castelldefels.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here