Els alcaldes i regidors d’urbanisme de Collbató (Baix Llobregat), i de dos municipis de l’Anoia, el Bruc i Hostalets de Pierola, s’han reunit aquesta setmana amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la Demarcació de de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Xavier Flores. La direcció del Ministeri recau en l’exalcaldessa socialista  de Gavà, Raquel Sánchez.

El càrrecs municipals van fer arribar al representant del Ministeri el seu rebuig a l’avantprojecte de variant a l’A-2, que afecta a aquests municipis i van anunciar la seva voluntat de presentar alternatives en el període d’al·legacions.

Flores es va comprometre a fer una segona trobada de caire més tècnic, dins el període d’exposició pública de l’avantprojecte i de l’estudi d’impacte ambiental, per analitzar totes les alternatives possibles, atenent que l’opció que contempla l’actual avantprojecte genera una oposició frontal dels tres municipis.

Paral·lelament es demanarà una pròrroga del període d’exposició pública que permeti allargar els terminis per seguir estudiant les afectacions i seguir preparant les al·legacions.

Tal com va informar elBaix.cat l’avantprojecte de variant de l’A-2 ha provocat una gran preocupació en els municipis afectats. El passat dia 29 d’abril es fa fer una reunió informativa multitudinària al Casal de Cultura de Collbató (cartell de convocatòria a la fotografia)  per explicar als veïns i veïnes les afectacions de la variant proposada. L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde Miquel Solà i del regidor d’Acció Territorial, Josep Estradé. Des de l’Ajuntament es va qualificar el projecte del Ministeri com “un despropòsit”.

Font: Ajuntament de Collbató

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here