136 ajuntaments de tot Catalunya ( un 14 % del total de municipis), 11 consells comarcals i 3 diputacions han obtingut enguany el Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Del total de distingits, 11 ajuntaments de la comarca han aconseguit enguany el 100 % d’indicadors positius de transparència informativa als seus webs municipals,  reconeguts pel Mapa Infoparticipa  de la UAB: Begues, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans. També l’ha obtingut el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, l’any 2012, per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

L’any 2013 el LPCCP va planejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar las avaluacions de l’equip, integrat per membres de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya , de l’Oficina Antifrau, del Col·legi de Periodistes , de l’Associació de Comunicació  Pública i del món acadèmic. L’any 2020 el LPCCP es va fusionar amb el grup de recerca Publiràdio i van formar el nou grup Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), responsable actual del Mapa Infoparticipa.

Els guardons es lliuren aquest dilluns 9 de maig, en un acte presencial, a les 5 de la tarda, al Rectorat de la UAB. En el transcurs de l’acte l’expert Miguel Ángel Blanes pronunciarà  la conferència “De la transparència formal a la real”.

Font: UAB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here