Demà, dimarts, dia 10 de maig, l’endemà del Dia d’Europa que celebrem aquest dilluns, el Parlament Europeu acollirà un acte d’homenatge a qui fou el seu vicepresident, el dirigent del PSUC i ICV, Antoni Gutiérrez Díaz. L’acte tindrà lloc a dos quarts d’una del migdia a la Biblioteca del Parlament Europeu, edifici Altiero Spinelli, a Brussel·les.

Una delegació de persones que van col·laborar amb el Guti es desplaça a la capital belga per participar en l’homenatge. Entre elles n’hi ha de la comarca del Baix Llobregat: l’exconseller de Medi Ambient de la Generalitat i exalcalde de Sant Feliu de Llobregat, Francesc Baltasar, l’exdiputat al Parlament de Catalunya, Jaume Bosch, la tinenta d’alcaldia dels Comuns a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Alba Martinez, i Jordi Saborit, historiador de Sant Boi. La delegació catalana està encapaçalada pel portaveu d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, David Cid.

L’acte d’homenatge inclourà la presentació del llibre de Txema Castiella, “Antoni Gutiérrez Díaz, El Guti. L’optimisme de la voluntat” (Edicions 62, 2020) que recull la seva biografia. Intervindran el mateix autor, l’eurodiputat  dels Comuns, Ernest Urtasun, vicepresident  del Grup dels Verds al Parlament Europeu, així com Salvador Milà, Alba Martínez, Jaume Duch i Maria José Martínez.

Antoni Gutiérrez Diaz (1929-2006) fou secretari general del PSUC, un dels màxims dirigents de l’Assemblea de Catalunya, l’òrgan unitari de lluita contra el franquisme, conseller de la Generalitat en el govern presidit per Josep Tarradellas i diputat al Parlament de Catalunya. Fou un dels impulsors del corrent polític denominat eurocomunisme, que seguia l’estela d’Enrico Berlinguer, secretari general del Partit Comunista Italià (PCI) . Europeista convençut, va ser eurodiputat des de l’any 1987 fins el 1999, ocupant la vicepresidència del Parlament europeu entre el 1994 i el 1999. Aquest dimarts, el Parlament Europeu li ret un homenatge, organitzat per l’eurodiputat Ernest Urtasun.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here