Amb retard sobre la data inicialment anunciada, el nou partit Centrem, va celebrar dissabte a l’Hospitalet, el seu congrés fundacional.

Centrem agrupa diverses formacions del centre-dreta catalanista, una bona part dels seus components procedents del PDECat. El Congrés, tal com estava previst, va escollir l’exconsellera de la Generalitat, Àngels Chacón com a secretària general. Chacón es va imposar amb el 77’7 % dels vots  a l’altra candidata, Teresa Pitarch, del grup Convergents, que va rebre el 22’3% de suports.

Àngels Chacón va establir com a objectius de Centrem “arribar a la gent” i “preparar les properes eleccions municipals de 2023”. La nova secretària general, que no amaga la seva voluntat d’ocupar l’antic espai polític de CIU, va definir el partit com de “centre liberal progressista” i va recordar que agrupa una “diversitat de realitats” procedents del PDECat, de Convergents o de la Lliga Democràtica.

L’exdiputat al Parlament de Catalunya, Lluís Font, va ser escollit president del partit. El congrés també va elegir l’executiva ( a la fotografia), en la que al costat del diputat al Congrés Sergi Miquel, i d’Astrid Barrio, hi figuren càrrecs públics de Junts al Baix Llobregat, com l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, o la regidora de Sant Just Desvern, Laia Flotats.

Però tan important com les presències a l’executiva són les absències. Un sector del PDECat no veu clara la viabilitat del projecte. Cal destacar, en aquest sentit, la indefinició de l’alcalde més destacat del PDECat a la comarca del Baix Llobregat, el de Martorell, Xavier Fonollosa.

El paper de Centrem a les eleccions municipals del 2023 és una de les incògnites que han de marcar aquells comicis. Caldrà veure la capacitat d’implantació de Centrem a les diverses localitats del Baix Llobregat, així com la possibilitat de que acabi sumant la resta de militants del PDECat, escollits l’any 2019 en candidatures de Junts, i comprovar també si aquest sector s’inclina per anar amb Centrem o busca l’aixopluc de Junts per Catalunya, que ha de celebrar un decisiu congrés el 4 de juny, després de les renúncies a continuar en els seus càrrecs de Carles Puigdemont i Jordi Sánchez i de la dimissió d’Elsa Artadi com a cap de llista per Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here