Aquest dissabte, dia 14 de maig, es celebra arreu de l’Estat, la consulta per triar entre Monarquia o República. És un acció organitzada per la Plataforma Estatal Monarquia o República, que pretén reivindicar la necessitat que es consulti sobre el model d’Estat que vol la ciutadania.

En diversos municipis del Baix Llobregat s’habilitaran punts de votació on hi poden participar persones que vulguin expressar la seva opinió siguin o no siguin d’aquell municipi.

Les localitats amb meses de votació són Abrera, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts.

L’horari de votació és des de les 10 del matí fins les 3 de la tarda, ampliable fins les 7. Per poder votar cal tenir 16 anys el dia de la consulta. En ser una consulta no vinculant i no disposar de cens previ hi podran participar totes les persones que ho vulguin de més de 16 anys.

A la persona que vulgui votar se li facilitarà una papereta, en la que haurà de marcar amb una X la casella que vulgui.  Una vegada doblada, la papereta s’introduirà en una urna. L’escrutini serà públic per a qui vulgui presenciar-lo.

Font: Plataforma Monarquia o República

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here