La ciutat italiana de Torí, capital del Piemont, va viure aquest dissabte, 14 de maig, a partir de les 9 de la nit la celebració del Festival d’Eurovisió, l’Eurovision Song Contest 2022. Hi van participar 25 països, alguns classificats a les semifinals que van tenir lloc durant la setmana i d’altres, com Espanya, amb plaça assegurada a la final.

La cantant d’Olesa de Montserrat, Chanel, va obtenir el tercer lloc del Festival, superant les tradicionals males classificacions de l’Estat espanyol els darrers anys. La guanyadora fou Ucraïna, gràcies al vot popular, segurament vinculat a la reacció solidària en relació a la invasió que ha patit aquell país. El Regne Unit, que havia guanyat en l’apartat de jurats, va quedar en segon lloc.

L’actuació de Chanel va ser seguida en directe per 1.500 dels seus veïns i veïnes des de l’emblemàtic Teatre de La Passió, on l’Ajuntament de la ciutat havia instal·lat una pantalla gegant, amb el lema “Olesa amb Chanel”. Els avis de la cantant eren allà veient l’èxit de la seva neta.

Chanel va aparèixer en desè lloc i va protagonitzar una gran actuació, interpretant la seva cançó SloMo. Abans, les seves rivals al Benidorm  Fest, Rigoberta Bandini i Tanxungeiras li havien desitjat sort i èxits. Bandini va escriure en un tuit: “Hoy todas a tope contigooo Chanel Terrero”. També el grup gallec va expressar “Somos Tanxungueiras y queremos desearte muchísima suerte, Chanel . A por todas!”.

La realització italiana va voler donar un toc nostàlgic al Festival incorporant la presentadora Laura Pausini interpretant Domenico Modugno i a Gigliola Cinquetti cantant “Non ho l’eta”, cançó guanyadora dels Festivals de San Remo i d’Eurovisió l’any 1964.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here