En un acte moderat pel regidor Sergio Gómez, responsable de Memòria Històrica  a l’Ajuntament de Cornellà, els Comuns van recordar el passat dissabte, dia 14 de maig, la figura de la lluitadora antifeixista i dirigent del PCE, Dolores Ibárruri (a la fotografia, presidint les Corts, l’any 1977, al costat de Rafael Alberti) . L’acte va consistir en la presentació del llibre “¡No pasarán!” de Mario Amorós, que va intervenir en la xerrada al costat de la neta de Dolores Ibárruri, Dolores Ruiz- Ibárruri. La taula rodona va tenir lloc  al Centre Cultural García-Nieto.

El periodista i escriptor Mario Amorós, autor de la biografia, va remarcar la trajectòria de La Pasionaria, un dels referents de l’esquerra espanyola i europea al segle XX. Va recordar que el dia abans de l’acte es complien 45 anys de la tornada de la líder comunista a l’Estat espanyol, després d’un llarg exili, una imatge icònica de la transició.

Dolores Ruiz-Ibárruri va explicar que la investigació d’Amorós parteix d’un arxiu personal de la família amb més de 60.000 folis d’informació i pràcticament 10.000 fotografies.  La neta de la dirigent política va remarcar la seva satisfacció amb el resultat final de la biografia, especialment per com es descriu una llarga vida de passió i lluita antifeixista, fent un recorregut per esdeveniments històrics i personals de gran importància.

El regidor Sergio Gómez va destacar algunes de les accions dutes a terme per l’Ajuntament de Cornellà en relació a la Memòria Històrica: posar el nom de Neus Català a un institut de secundària, el de Vicenta Agustín a un espai de la ciutat, i els de Clara Campoamor i Teresa Pàmies a dues noves biblioteques.

Font: En Comú Movem Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here