Totes les persones ferides ahir en l’accident causat pel xoc de trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a l’estació de Sant Boi de Llobregat, del que elBaix.cat va informar en la seva edició del mateix dilluns, han estat donades d’alta. L’accident va causar la mort del maquinista del tren de passatgers i una vuitantena de ferits, del quals 9 van haver de ser hospitalitzats.

La presidenta de l’empresa pública de la Generalitat, FGC, Marta Subirà, ha admès, en una entrevista al programa Els Matins de TV3, que els fets “són un cop molt dur per l’empresa”, que no havia patit mai un accident mortal en els seus 40 anys d’història. També ha declarat que els tècnics treballen perquè es reprengui el servei el més aviat possible, després que s’hagin registrat  corredisses i busos plens a les estacions de Sant Boi de Llobregat el primer matí feiner de transport alternatiu. Hi ha dues grues de grans dimensions preparades per a retirar els trens.

Subirà ha volgut  desmentir un problema en el canvi d’agulles perquè en aquest tram no n’hi ha i ha insistit que tampoc han tingut “cap queixa pel mal estat de la situació de la via” en aquest punt.

El jutjat d’instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat ha obert diligències arran de l’accident. Després que la comitiva judicial va fer l’aixecament del cadàver, està a l’espera de l’informe dels Mossos amb el resultat de la investigació.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va fer arribar les seves condolences a la família del maquinista mort i va oferir la màxima col·laboració al president de la Generalitat, Pere Aragonès. També la vicepresidenta del Govern central, Yolanda Díaz va mostrar la seva solidaritat a la família i els companys del maquinista que va perdre la vida en l’accident.

Font: ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here