Ahir divendres, 20 de maig, cap  a tres quarts de 9 de la nit, els Bombers de la Generalitat van donar per controlat l’incendi de vegetació que cremava des de dos quarts de 5 de la tarda a prop del carrer del Raval Bassons de Cervelló, on hi ha cases i urbanitzacions.

S’hi van haver de desplaçar vull dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers, que van rebre posteriorment el suport de dos avions de vigilància i atac. Amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris, cap a les 8 del vespre es va aconseguir frenar la propagació del cap de l’incendi.  Una hora més tard el foc es va donar per controlat. També hi van actuar policia local, protecció civil i Mossos d’esquadra. L’Ajuntament de Cervelló va publicar un tuït explicant que se sospita que va ser un incendi provocat.

Cap de setmana de risc

El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la prudència davant un cap de setmana amb previsió d’altes temperatures i un major risc d’incendis. “En algunes zones estarem vorejant els 40 graus” ha dit Elena. El risc d’incendi és especialment rellevant a la Catalunya Central i Ponent.

Actualment hi ha set comarques en nivell 2 del Pla Alfa, el procediment operatiu del Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions de vigilància. A més, segons el conseller, es preveu que dues comarques més passin al nivell 2 aquest dissabte. Davant l’escenari actual s’han denegat 3.300 cremes previstes els propers dies i hi haurà un increment d’efectius de bombers.

Ahir, coincidint amb l’incendi de Cervelló, se’n va produir un altre a Rubí, al Vallès Occidental, a prop del polígon La Llana.

Font: ACN

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here