La Festa de les Cireres 2022 que celebra Sant Climent de Llobregat ha donat un fruit colateral. Aprofitant que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, inaugurava l’Exposició de Cireres a la localitat baixllobregatina, Junts per Catalunya va  escollir aquest escenari per presentar dissabte, 21 de maig, la candidatura que dirigirà el partit a partir del proper congrés que tindrà lloc el 4 de juny.

Després de l’anunci del secretari general Jordi Sánchez de no continuar com a secretari general, per les desavinences que la seva persona despertava en una part significativa del partit, i de la decisió de Carles Puigdemont de presidir el Consell per la República renunciant a la presidència de Junts, es va obrir un període convuls en els que els diferents sectors es van posicionar. Finalment hi haurà una candidatura conjunta del sector més radicalitzat i contrari a ERC, liderat per Laura Borràs, i del sector que representa més la continuïtat de l’antiga Convergència, encarnat en l’exconseller de la Generalitat, Jordi Turull. Borràs, clara guanyadora dels moviments previs al congrés de juny, serà presidenta del partit, però amb noves funcions executives que relegaran la figura del secretari general, Jordi Turull, a un paper subaltern.

L’equip de Borràs i Turull, presentat aquest dissabte a Sant Climent, comptarà amb quatre vicepresidències: Francesc Dalmases, mà dreta de Borràs, Aurora Madaula, Josep Rius i Anna Erra. El responsable d’organització serà David Torrent i la secretària de finances, Teresa Pallarès. A l’executiva s’hi incorporaran, entre d’altres Jaume Alonso Cuevillas, Joan Canadell, el conseller Jaume Giró, Damià Calvet, Gemma Geis, Marta Madrenas, Miriam Nogueras o Toni Morral.

Borràs i Turull va presentar la candidatura recordant que “Carles Puigdemont seguirà sent el nostre referent”.

Fotografia: Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here