L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, es va reunir telemàticament aquest passat dijous, 19 de maig, amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per tal de demanar solucions estructurals i urgents per evitar la regressió del litoral deltaic i adequar les platges de cara a l’estiu ( a la fotografia). El Secretari d’Estat va reconèixer la situació i va expressar el compromís del Govern central d’incloure el delta del Llobregat entre les zones considerades punt calents pel que fa a la regressió litoral i on desenvoluparan mesures per fer-hi front.

Segons l’alcalde del Prat, “la situació actual de la platja de la ciutat i de la zona del delta del Llobregat en general és la pitjor de la història”, per la regressió que pateix el litoral degut a l’impacte dels darrers temporals i del canvi climàtic, per la qual cosa cal adoptar mesures estructurals”. ElBaix.cat ha anat informant sobre aquesta situació.

Morán a més del compromís de situar el delta del Llobregat coma zona d’acció prioritària on fer front a la regressió del litoral, va reiterar que l’Estat licitarà un estudi sobre les mesures a adoptar per evitar que la platja segueixi retrocedint. Però de cara a l’estiu Mijoler també ha demanat “solucions urgents” per garantir la necessària aportació de sorres a la platja del Prat.

La preocupació de l’alcalde es basa en el fet que el Port de Barcelona fa una aportació de sorres al litoral deltaic de 100.000 metres cúbics, dels quals 80,000 corresponen a la costa del Prat. Però aquest any per un endarreriment dels tràmits administratius, el Port preveu fer aquesta aportació a finals de juliol, un mes més tard del que és habitual i en plena temporada de banys. Per aquest motiu, Mijoler va demanar que l’Estat faci “una aportació de sorra d’emergència” i va afegir que “espera tenir una resposta favorable durant els propers dies”.

Morán també es va comprometre a visitar el litoral del delta del Llobregat el proper mes de setembre, per conèixer sobre el terreny la seva situació. Mijoler també va mantenir el passat mes d’abril una reunió amb Ángel Muñoz, subdirector general per a la Protecció de la costa. Les competències sobre costes corresponen a l’Estat central.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here