La 27a edició del Barnasants, Festival de Cançó d’Autor 2022, va acabar divendres, 20 de maig, a Sant Cugat del Vallès, amb l’estrena de l’espectacle “Ferrater.G”, que coincidint amb la celebració de l’Any Ferrater, nascut fa cent anys, ha homenatjat la figura d’un dels grans poetes catalans contemporanis, Gabriel Ferrater.

El Teatre-Auditori de Sant Cugat va ser també l’escenari del lliurament del Premi Barnasants 2022 a l’activisme cultural a les cofundadores d’un altre festival, l’Altaveu de Sant Boi de Llobregat, Fina Sala i Pietat Hernández (a la fotografia). D’altra banda, la cantant Julia León va rebre el Premi a la Trajectòria del certamen.

Fina Sala va néixer el 1952 a Bell-lloc d’Urgell i es va traslladar de jove a Barcelona. Ha treballat al món educatiu  i vinculada al Mètode Montesori de renovació pedagògica i en altres moviments educatius com el CEPEC o Rosa Sensat. Ha estat vinculada durant 22 anys a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, on ha exercit el càrrec de regidora de Cultura.

Pietat Hernandez té formació artística a l’Institut del Teatre i acadèmica a la Universitat de Barcelona i ESADE. Ha estat Directora de l’aula de cultura del barri de la Florida de l’Hospitalet i gerent del Patronat de Cultura i Joventut de Gavà, cofundadora del Festival de Titelles de Gavà, directora tècnica del Patronat de Cultura i Joventut de Sant Boi de Llobregat, on va treballar en la creació del Festival Altaveu, i gerent i docent de l’Institut del Teatre. També ha estat gerent de l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya.

El Festival Altaveu, va néixer a Sant Boi de Llobregat l’any 1989. És un certamen en el que tenen cabuda tots el estils i cultures. A més dels concerts, s’hi organitzen exposicions, debats i un mercat de discos de col·leccionista. L’Altaveu marca cada setembre l’activitat musical del Baix Llobregat.

El Festival Barnasants, dirigit per l’activista cultural Pere Camps, continua essent un punt de referència indispensable en el panorama artístic i musical dels Països Catalans. Un dels eixos de la programació aquest any ha estat l’homenatge a l’escriptor de Sueca, Joan Fuster, en motiu del centenari del seu naixement. En aquesta edició, el Barnasants ha arribat també al Baix Llobregat: amb tres actuacions a Olesa de Montserrat ( Francesc Pi de la Serra, Montse Castellà i Claudio Gabriel Sanna), i una a Castelldefels, la del cantautor cubà Pablo Milanés. .

Font: ACN

Fotografia. Vilaweb

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here