El Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici sobre l’agressió a cinc funcionaris del Centre Penitenciari Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (a la fotografia), per part d’un intern el passat cap de setmana. Ribó s’ha adreçat a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justicia de la Generalitat per conèixer la gravetat i els resultats dels fets, així com les conseqüències i les mesures que s’hagin adoptat.

El Síndic vol informació sobre l’atenció mèdica dispensada als funcionaris ferits i sobre el suport psicològic i jurídic que se’ls pugui donar. També ha demanat el full processal, penal i penitenciari de l’intern i l’informe sobre la seva evolució. L’home, que es trobava en règim tancat, va agredir els cinc funcionaris amb una reixa de ventilació.

La Consellera de Justicia

Per la seva banda, la consellera de Justicia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, ha admès que “cal millorar els recursos” a les presons arran d’aquesta agressió. La consellera ha precisat, però, que la millora no sempre ha de passar “per més hores i sou”, amb un clar advertiment als sindicats, sinó “per reestructurar o repensar” tot allò de què ja disposa el sistema penitenciari per millorar-ne “l’eficiència”, donant també “més formació” als funcionaris.

Segons Ciuró, l’intern perillós ja ha estat traslladat a una altra presó, la de Quatre Camins, i el Departament ha interposat una denúncia als jutjats de Martorell i donarà “tota l’assistència lletrada als funcionaris ferits”.

CCOO

CCOO, tot posant en valor que és la primera força sindical de Catalunya, ha recordat,  arran de “la gravíssima agressió en el DERT del Centre Penitenciari Brians 2, amb cinc companys ferits, el diumenge 22 de maig”, que, uns dies abans, el 10 de maig, el sindicat va publicar un escrit detallat sobre “la situació insostenible en els DERT catalans, destacant l’extrema perillositat de grups d’interns violents i la necessitat urgent d’instal·lacions, recursos, i protocols que permetin tractar de manera integral, diferenciada i separada aquests casos extrems”.

Fonts: ACN i CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here