El poeta Joan Margarit (Sanaüja, 1938 / Sant Just Desvern, 2021) va rebre aquest dilluns, 23 de maig, l’homenatge de la Universitat d’Alcalà d’Henares. L’acte va tenir lloc al Paranimf de la Universitat, on hagués hagut de rebre el Premi Cervantes l’any 2020: la pandèmia, primer, i la seva malaltia, després, ho van fer impossible.

Hi van participar el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, el rector de la Universitat, José Vicente Saz, la filla del poeta, Mònica Margarit, i Luis García Montero, director de l’Institut Cervantes, amic de Margarit, i poeta com ell. L’actriu Ariadna Gil (a la fotografia) va llegir alguns poemes de l’escriptor de Sant Just Desvern.

Iceta va remarcar que “Margarit fou el primer poeta en rebre el Premi Cervantes  per escriure en dues llengües: castellà i català”.

Durant l’acte es va presentar el llibre “Joan Margarit: Desde dónde amar de nuevo”, en el que poetes, crítics literaris, periodistes, bibliotecaris i ensenyants de la llengua i la literatura, coneixedors de l’obra de Margarit , fan un tribut al poeta que va morir el 16 de febrer de 2021.

Els autors i autores dels articles que composen el catàleg-homenatge a Margarit són: Josep M. Rodríguez, Jordi Gracia, Juan Carlos Abril, Marta López Vilar, Juan Cruz, José Luis Morante, José-Carlos Mainer, Antonio Lafarque, María Martínez Pérsico, Antonio Jiménez Millán, Lima Rodríguez Cacho, Luís García Montero, Héctor Abad Faciolince i María José Rucio.

L’acte va acabar amb la lectura que va fer Luis García Montero del poema de Joan Margarit “La llibertat”.

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here