Des d’aquest dijous, 26 de maig, i fins el 5 de juny, torna a Sant Feliu de Llobregat el Festival de Cinema Africà organitzat per l’Associació CineBaix.

Durant nou dies es podrà gaudir d’un ampli ventall de pel·lícules del continent africà. El cartell de l’edició d’enguany (a la fotografia) el componen cinc fotogrames que volen ser un avanç del que ofereix la programació, de gran riquesa cinematogràfica, amb pel·lícules  que mostren la gran varietat de realitats de l’Àfrica, amb un destacat protagonisme de les dones.

Seran 14 pel·lícules i 7 curtmetratges d’11 països. La Mostra de CineBaix porta les pel·lícules més premiades del cinema africà.

El dijous 26 de maig, a dos quarts de 8 del vespre, obrirà aquesta nova edició la pel·lícula “Mali Twist/ Twist à Bamako”, de Robert Guédiguian, director francès de prestigi que ha concursat amb les seves obres als festivals de Canes i Venècia. L’endemà es podrà veure La Brigada de la cocina, del director francès Luis-Julien Petit, amb el conegut actor François Cluzet. Després vindran Fatsani, Respect, Azali, L’homme qui repare les femmes, La mujer del enterrador, Lingui. Lazos sagrados, Saloum, Barakat, o Sherry to bother you. El dia de la cloenda, el 5 de juny, es podran veure Summer of Soul i  L’empire du silence, a més de Saloum.

Una gran oportunitat per apropar-nos a un continent que tenim molt a prop, encara que de vegades sembli molt lluny.

Font: CineBaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here