El projecte d’empoderament veïnal A-porta ha arribat a 500 llars dels barris de Gavà d’Ausiàs March i Ca n’ Espinós (a la fotografia) . L’Ajuntament de Gavà ha presentat els resultats i les conclusions del treball realitzat per les Picaportes durant cinc mesos. S’han fet un total de 328 entrevistes que han permès fer una radiografia d’aquests barris i detectar les situacions de vulnerabilitat existents.

Les Picaportes han ofert al veïnat suport i consells per millorar la seva qualitat de vida informant dels mecanismes per accedir a recursos i ajuts que ofereixen les administracions i com fer els tràmits. L’assessorament s’ha centrat en temes com l’accés als drets socials, la cerca de feina, els recursos del barri, la gestió de residus, la convivència i el civisme o l’acompanyament a gent gran, entre d’altres. En el cas de Ca n’ Espinós ha destacat la demanda de que s’arregli el camí i la carretera d’accés a la zona.

En l’acte de presentació dels resultats, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va destacar la bona feina feta i la implicació de la gent.

Segons la CONFAVC, impulsora del projecte, les Picaportes han assessorat a 21.000 persones en els municipis on s’ha desplegat. Des de l’inici del projecte es calcula que s’han visitat prop de 10.000 llars a Catalunya, incloses aquestes 500 a Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà

Fotografia: Gavà info

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here