L’Orfeó Catalònia, al carrer Torres i Bages, 62, de Cornellà de Llobregat, acull aquest divendres, 27 de maig, a les 7 de la tarda, “Arreu la sorra. Veus i música per un antifeixisme quotidià”.

Es tracta d’una adaptació teatral de l’obra de Cassandra Mestre, escrita en memòria del seu germà Numen Mestre, acompanyada de poemes i música. Una reflexió sobre la vigència de l’antifeixisme com a cultura popular i universal.

La representació està promoguda per l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà i de Memòria Antifranquista del Baix Llobregat. S’hi podrà accedir fins a completar l’aforament.

Numen Mestre i Ferrando (1923/1949) fou un militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). Amb quinze anys participà com a voluntari en la batalla de l’Ebre. En acabar la guerra passà a França on va lluitar al costat de la Resistència Francesa contra el nazisme. L’any 1944 va participar en l’intent frustrat d’invasió de la Val d’Aran. Després de tornar a Catalunya fou detingut l’any 1947. Un consell de guerra a Barcelona el condemnà a mort.

Mestre fou afusellat pel règim franquista el 17 de febrer de 1949 al Camp de la Bota de Barcelona, al costat d’altres militants del PSUC, com Joaquim Puig i Pidemunt, director de la revista Treball, Angel Carrero i Pere Valverde. Avui té una plaça dedicada a la ciutat de Barcelona. L’any 2006, l’Associació  per a la Memòria Històrica del Baix Llobregat, publicà un article de Jordi Suñé dedicat a la seva trajectòria.

Cassandra Mestre (1924/ 2012) publicà l’any 1986, el seu llibre “Arreu la sorra”. Parlant del seu germà escriu “ L’any 1949, un noi és enterrat el dia del seu 26 aniversari.”. “Només les bales que li destrueixen la vida, anorreen la seva indeleble voluntat i disciplina”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here