La Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrializacio impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la participació de CCOO, UGT, Foment del Treball i PIMEC ( a la fotografia), ha presentat públicament els seus resultats, marcant el camí cap a la transició tecnològica de la indústria.

Les conclusions de l’estudi proposen estratègies d’inversions i d’impuls de l’economia sostenible, l’eficiència energètica i l’equitat social, i ha comptat amb el consens de tots els agents socials i econòmics.

El document dibuixa, a través de 420 actuacions, com ha de ser la metròpolis del futur i quins aspectes ha de potenciar per ser encara més resilient, sostenible i equitativa.

Entre les principals propostes destaquen la innovació empresarial i també en R+D+I públic, accelerar la transició tecnològica, l’economia verda i circular, impulsar la col·laboració interadministrativa, la descentralització del model turístic i que aquest sigui sostenible, modernitzar els polígons industrials o potenciar l’eficiència energètica.

En la presentació de la conclusions van intervenir Montserrat Ballarín (AMB), Aurora Huerga (CCOO), M. Rosa Fiol (Foment de Treball i AEBALL), Omar Minguillón (UGT) i el president de PIMEC Barcelona, Joan Pera.

La Taula per a la reactivació Econòmica i la Reindustrializacio de l’AMB va començar a funcionar durant el mandat 2015-2029, i busca la construcció del consens econòmic i social en el àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here