El portaveu d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, David Cid, ha visitat els CAPs d’Esparreguera i Abrera, on es va reunir amb regidors i regidores dels comuns del Baix Llobregat i amb la Marea Blanca ( a la fotografia), per copsar la realitat dels Centres d’Atenció Primària del Baix Llobregat Nord.

A la seva visita a Esparreguera, Cid va afirmar que “fa mesos que estem alertant que la sanitat pública està en aturada cardíaca, i sobretot, l’atenció primària. Cal destinar el 25 % del pressupost de Salut a l’atenció primària per garantir una atenció de qualitat i de proximitat, i el desplegament d’un Pla de Xoc de Salut per part del Govern”.

El regidor d’Esparreguera, Emmanuel Orti va declarar que “no s’entén com, una vegada s’ha superat la pandèmia de la COVID-19 encar no s’hagin recuperat els serveis prepandèmics ni l’anterior horari d’obertura”. Orti va denunciar que s’obliga als esparreguerins i esparreguerines a desplaçar-se fora del municipi, amb la poca oferta de transport públic existent”.

A la trobada amb el portaveus de la Marea Blanca d’Abrera aquesta entitat va exposar la difícil situació que viu la sanitat pública al seu municipi, exigint millors condicions laborals per les professionals de la salut i les administratives, un nou equipament que unifiqui els serveis sanitaris i una millor gestió del CAP. També van demanar que En Comú Podem exigeixi destinar el 25% del `pressupost de Salut a l’atenció primària en el pressupostos de 2023. David Cid es va comprometre a dur al Parlament de Catalunya aquestes reivindicacions.

Font i fotografia: Baix Llobregat En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here