El Conseller  comarcal d’Educació, Jordi Gil, es va trobar aquest dijous amb la directora de l’escola El Brot de Sant Joan Despí, un centre concertat, fundat fa 33 anys, especialitzat en infants amb dificultats d’aprenentatge (DEA), específicament amb dislèxia i trastorn d’atenció que mantenen el seu potencial cognitiu.

Fa uns dies, la Fundació que gestiona l’Escola, tal com va informar elBaix.cat, va anunciar el seu tancament, ja que el Departament d’Educació de la Generalitat els va anunciar fa un any que s’havien d’adaptar al decret d’escola inclusiva, ajustant el seu règim d’admissió d’alumnes a la llei o passar a ser un centre ordinari. L’escola, amb 91 alumnes, atén infants de 20 municipis del Baix Llobregat.

Jordi Gil, ha declarat  que “és del tot necessari buscar una alternativa que garanteixi la continuïtat del l’Escola Brot, un centre amb un èxit escolar del 97% del seu alumnat, i que s’ha convertit en un model educatiu referent, pel que fa a inclusivitat d’infants i joves al nostre territori”.

Per aquest motiu, el conseller comarcal d’Educació sol·licita a la Generalitat que es garanteixi el futur educatiu dels infants i de les seves famílies en aquest centre referent, el qual té un rati assignat de 12 alumnes per docent, fet que garanteix l’atenció que aquests infants i joves necessiten per assegurar el seu èxit escolar.

Tal com ha explicat elBaix.cat, tot sembla indicar que l’Escola El Brot s’ha convertit en dany colateral dels conflictes polítics i legals que afecten a un dels seus fundadors, l’exconseller d’ERC a la Generalitat de Catalunya i veí de Sant Joan Despí, Xavier Vendrell.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here